2. maaliskuuta 2011

Pencil cases

Ompelin eilen pari penaalia.


Takana luimuileva pinkki pussukka on Indiskasta joskus ammoisina aikoina ostettu; käytin sitä mallina penaaleille, otin mitat ja leikkelin kankaat sitten sen mukaan. Kaksi muuta tein siis eilen auttamaan pienen säläkaaokseni hallinnassa.


Molempien vetskarit sain vähän aikaa sitten mummulavisiitilläni, kun kysyin mummultani että oisko sulla hei vetoketjuja joita et tarvii... Sain pussillisen vetoketjuja, niitä on vieläkin varmaan kolmekymmentä jäljellä eri väreissä ja pituuksissa. Hih. Valkoinen sydänkangas on ompelutarkoituksiin ostetusta kirpparipussilakanasta, sen kaverina oleva valkoinen vuorikangas vetoketjujen tavoin mummun kätköistä. Mustavalkoinen kangas taas on jämätilkku Marimekon Kaivo-kangasta, ja musta kangas jota käytin vuorina on kirpparilta ompelumateriaaliksi ostetusta tyynyliinasta.


Oli näillä siis ihan tarkoituksensakin: toiseen muuttivat asumaan virkkuukoukkuni, ja toiseen tykästyin niin paljon että otin sen koulukäyttöön. Alunperin mustavalkoisen kaverin oli tarkoitus hallita työpöytäni kynäkaaosta kotioloissa, mutta siihen tarkoitukseen pitää näemmä tehdä uusi pussukka.

Niin ja helppoja ohjeita näille peruspussukoille on netti pullollaan, ei kun ompelemaan!

Ei kommentteja: