13. tammikuuta 2012

Tein joulun. Ja kerron siitä tyylikkäästi myöhässä.

Hyvää perjantaita 13. päivää! Tammikuuta mennään, eikä meikä ole laiskuuspäissään saanut koneella kuukauden päivät muhineita jouluhärpäkekuvia siirrettyä blogosfääriin. No, kuten vanha kansa sanoo, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Perheellämme oli tänä jouluna erityisen vaikeaa löytää joulumieltä ja asiaan kuuluvaa tunnelmaa, joten yritin omalta osaltani saavuttaa juhlafiilistä tekemällä pieniä joulujuttuja asuntoni keittiöön. (Ja kyllä se joulu sitten lopulta lämpimissä tunnelmissa menikin, äiti oli ihan huippu joulunhengetär kotikotona.)


Ompelin ruokapöydän istuintyynyihin irtopäälliset, sillä ko. muutaman hassun sauman ompeleminen on varsin helppo ja nopea tapa saada uutta ilmettä sisustukseen. (Edellisistä päällisistä lisää täällä.) Kangas on totuttuun tapaan Ikeasta. Tykkään ostaa kankaita kyseisestä puljusta monestakin syystä: metrihinta on tuotteissa kohdillaan, kuosit kankaissa ovat värikkäitä sekä omaperäisiä, ja asioiminen Ikean kangasosastolla on tehty helpoksi ja vaivattomaksi.


Vaihdoin myös verhokapan keittiön ikkunaan. Verho on tuollaisenaan kotipaikkakunnan kirpputorilta löydetty, ja ostin se alunperin tarkoutuksenani käyttää sitä kankaana jossain ompeluprojektissa X. Verho oli kuitenkin niin syötävän suloinen etten raaskinut leikata sitä osiin! (Olen muuten melkoinen sucker mitä sydänkankaisiin tulee. Ihan sama missä muodossa tai värissä moinen tulee vastaan, meikäläisen on saatava se. Varsinkin tuollaiset retroverhot ja -tekstiilit, aijaijaijaiiii mun sydän sulaa <3_____<3)

Tabletitkin muuten vaihdoin! Myös virkatut sydänliinat ovat käsityötä, eivät tosin omaani: nuokin ovat hävyttömän halvalla kirppikseltä kalastetut. Kynttelikön kaivoin kotikotoa kaapin perältä pölyttymästä, joulutähden ostin Ihan Ite Citymarketista.


Verhokin sai jouluisemman muodon. (Tosin tykkään tuosta sen verran paljon etten taida ainakaan ihan heti vaihtaa vanhaa takaisin. Ei tuo nyt niin jouluinen ole?) Kangas on samaa, jo aiemminkin blogissa tavattua Ikea-tavaraa.

Semmoisen joulun minä asuntooni tein. Kynttelikön olen jo tunkenut takaisin kaappiin, ikkunaverhoa en ole vielä halunnut laittaa takaisin My Little Pony -kuosiinsa.

Ja aina pitää sanoa, että UUSI VUOSI UUDET KUJEET. Ehkä minun uudet kujeeni tänä vuonna ovat esim. bloggaustahdin tihenemistä? Katsotaan, katsotaan. Hyvää vuotta 2012 kaikille!

Ei kommentteja: