3. lokakuuta 2011

Kotijuttuja

Kesä meni melkoisella tohinalla ohi, eikä siinä viipotuksessa mahdottomasti ehtinyt käsillä tehdä. Muutamia pikkujuttuja sain kuitenkin loppukesästä aikaan, ja tässä ajattelin nyt vilauttaa paria kivaa asiaa, jotka väsäsin kotiani (ja takamustani) ilostuttamaan.


Mää ompelin mun vanhoihin ja uskollisiin parveketuoleihin uudet päälliset. Tuolit ovat kulkeneet mukana ensimmäisestä omasta kodista asti (hmm, tosin vain yhdessä asunnossa tässä välissä on ollut parveke, jossa niitä hyödyntää...) ja oikeasti nuo ovat osa ihan kokonaista kalustoa; tuoleihin kuuluva pöytä tosin koki kohtalonsa jo sen ensimmäisen oman kotini tupareissa. Terveisiä vaan pojille.


Juu, niitä on oikein kaksin kappalein. Ennen-kuvaa en tajunnut ottaa, mutta ne vanhat kangasriekaleet olivat melko hirveässä kunnossa haalistuttuaan niin Euran kuin Turunkin asuntojen parvekkeilla sekä vanhempien takapihalla.

Näiden uusien päällisten sydänkangas on muinainen Ikea-löytö, pari vuotta sitten verhokankaaksi ostettu. Tykkään muuten tuosta kuvioinnista ihan älyttömästi, siitä tulee mieleen se Marimekon hieman samantyyppinen sydänkuosi. Yksi verhokappa kangaspalasta aikoinaan syntyi ja jämäpala jäi odottamaan aikaa parempaa. Parempi aika on sit nyte. Kaavat otin vanhoista päällisistä kopiomalla.


Ompelin myös keittiöön hieman persukselle pehmikettä. Pari istuintyynyä syntyi Ikean Irma-tyynyistä ja kirpparilta eurolla ostetusta paneeliverhosta. Ompelin sellaiset hyvin yksinkertaiset irtopäälliset, jotka ovat helppo sekä ujuttaa paikoilleen että ottaa pois jos vaikka kaipaa vaihtelua.

Otin myös hyvin taktisesti kuvan, jossa näkyvät sekä a) ompelemani tyynynpäälliset b) ompelemani parveketuolien päälliset c) joskus viime vuonna ompelemani pöytätabletit (Ikea-kangasta myös) d) My Little Pony -verho.


Koska My Little Pony -verhoa ei vaan voi kuvata liiaksi.

3 kommenttia:

Mirm kirjoitti...

Pirteet parveketuolit!! Aikast ihanat.

Anna kirjoitti...

Heeei ihanat tuolit ja vielä ihanampi blogi! :)

Hannele kirjoitti...

Kiitos mussut!