24. tammikuuta 2012

Painokuosirakkautta

Minä rakastan puuvillaa. Ja minä ra-kas-tan suomalaista painokuosipuuvillaa. Olen ihan höpönä esim. Marimekkoon ja Finlaysonin kankaisiin. Puhumattakaan niistä mistä tahansa sydänkuvioisista kankaista... (Toim. huom. rakkaudessani on kylläkin joitakin ryppyjä, porsaanreikänä mainittakoon mm. Unikot, joita tuttavallisemmin kutsun Marimekko-rumiluksiksi.)

Turussa on useampi Marimekon liike, ja löytyypä täältä yksi Finlayson-puotikin. Marimekon myymälöissä haahuilen harva se päivä (naapurimyymälät, nuo kauppakeskuksessa sijaitsevien työpaikkoijen siunaus ja kirous!), mutta Finlaysonille en ollut ennen viime viikkoa saanut aikaiseksi raahata ahteriani. Uskomattoman feilaukseni tajusin heti kun eräänä iltana tallustin hetken mielijohteesta ko. liikkeeseen sisälle: kangas- ja kodintekstiilitaivaan lisäksi puodista löytyivät rappuset alakertaan, jossa sijaitsi TEHTAANMYYMÄLÄ. Mielestäni on vähintääkin huutava vääryys, ettei moisista "tule ja osta ihania painokuosikankaitamme puoli-ilmaiseksi koska sattuvat olemaan vähän vinoja jostain" -putiikeista ilmoiteta vähintään, öö, joka puolella!

Onnistuin kuitenkin hillitsemään itseäni kaupassa melko tehokkaasti ja ostin vain kaksi kahden ja puolen metrin mittaista poistopalaa varsin kilpailukykyiseen hintaan. Toisella, sydänkuvioisella (:D) punaisella Onni-kankaalla ei ole käyttötarkoitusta tiedossa: ostin kun se vaan oli niin ihanaa. Mustavalkoisen Pop-kangaspalan taas ostin varsin selkeä visio mielessäni: siitä tulee kauan suunnittelemani uusi verho keittiöön! Se täytti varsin monta kohtaa keittiönverhokriteerilistallani ollessaan a) mustavalkoista graafista kuviota (ja muistuttaa Marimekon Kivet-kuosia) b) halpaa c) kotimaista puuvillaa d) jeeeeeeekivaaa.


Semmonen siitä sitten tuli. Leikkasin vaan 150 cm x 250 cm -kokoisen kangaspalan pituussuuntaan kahtia ja käänsin reunat. Nyt minulla on kiva verho PLUS puolet kankaasta jäljellä. JEE.


Verhon ompelin eräänä vapaana aamupäivänä samasta syystä kuin nyt naputtelen tätä päivitystä interwebbiin... Koska pitäisi kirjoittaa kandia. Nonni, nyt niska toiseen nyrkkiin ja persus toiseen ja riuska heitto kohti kirjapinoa!

Ei kommentteja: