7. lokakuuta 2011

Paidan hurja muodonmuutos

Rakkaat lapsoset, seuraavassa pääsette todistamaan valkoisen paitapuseron uskomatonta muodonmuutosta... VALKOISEKSI PAITAPUSEROKSI. Ja kyllä, tuleva teksti tulee olemaan juuri niin mielikuvituksellinen kuin miltä se kuulostaakin.

Kaikkihan lähti liikkeelle siitä, että ostin jokunen aika sitten kirpparilta miesten valkoisen kauluspaidan. Paita oli kokoa S, ja alkuperäinen aikomus oli käyttää paitaa ihan sellaisenaan. Sellanen kiva bf-lookki you know. No, näille meikäläisen "hartioille" miesten smallkin oli vähän turhan bf-mitoitettu laatikko.

Jos en vihaisi erilaisia trendihokemia, sanoisin että siitä se ajatus sitten lähti. Siitä ja tästä.

1. Ensin laitetaan se muokattava paita vaikkapa pöydälle nurinpäin. (Kikkailin kivasti kontrastin kanssa että valkonen paita erottuu paremmin. Muuten en olis siis kontrastilla kikkaillut.)


2. Sitten isketään siihen päälle paita, jonka malli on parempi. (Ja esim. naisille leikattu.)


3. Sitten vaan lyödään nuppineulat miesten paitaan naisten paidan sivusauman mukaisesti että saadaan miesten paidasta naisten paita.


4. Ommellaan neulojen mukaisesti paidalle uusi sivusauma. Kivaa lisähaastetta tuo, jos on onnistunut laittamaan vaiheessa 3. nuppineulat väärälle puolen paitaa.


5. Lopuksi joko leikataan ylimääräinen osa pois ja huolitellaan reunat tai hoidetaan huolittelu saumurilla, jolloin kone hoitaa ylimääräisen osan leikkaamisen siinä sivussa. Voitte arvata kumman tavan meikä valitsi. 

+ Päätin jälkeenpäin lisätä vielä muotolaskokset rintamukseen. Myös näihin kopioin mallin siitä samasta paidasta, josta otin kaavan sivusaumoille. 

Lopuksi vielä pari kuvaa paidasta in äksön.
Ja ei, pään rajaaminen ei johdu kameran apinasuodattimesta, itseinhosta tai taiteellisesta näkökannasta asioihin: meikäläiseltä nyt vaan sattuu puuttumaan tuo joka bloggaajan vakiovaruste, hovikuvaaja, joka räpsisi tyhjänpäiväisiä otoksia meikäläisen venkoiluista. Henk. koht. saan siis tyytyä kameran itselaukaisimeen ja erinäisiin tasoihin, joille kameran laskea mahtui pää kuvaan tai ei.

Eikä tuo paita tosiaan kovasti miksikään muuttunut, mutta kyllä se vaan paremmin istuu päällä parin pienen korjausompelueleen jälkeen.

Ei kommentteja: